Ik benader mijn werk als coach en therapeut vanuit een queer perspectief. Dat betekent een aantal dingen: dat ik mijn eigen identiteit als queer persoon meeneem in mijn contact naar jou, dat ik op verschillende manieren werkzaam ben in de queer community, mij blijf verdiepen in queer-specifieke onderwerpen en dat ik zoek naar een zo veilig mogelijke omgeving voor queer personen.

Betekent dit dat je alleen met cliënten werkt die queer zijn?

Nee, zeker niet! Het maakt voor vitaliteitstherapie niet uit hoe of waarmee je je identificeert. Sterker nog, de kracht van vitaliteitstherapie is dat het zich niet beperkt tot een eenzijdige doelgroep.

Wat voor werk doe je nog meer in de queer community?

Op dit moment ben ik bestuurslid van Queer Gym in Rotterdam. Hier denk ik samen met collegae na over het creëren van een veilige(re) sportomgeving waar queer joy voorop staat: samen met plezier bewegen. In de gym geef ik ook 2 avonden per week boksles.

Wat bedoel je met queer-specifieke onderwerpen?

Als queer persoon kan je op veel verschillende manieren buiten ‘de groep’ vallen. ‘De groep’ is hierin op meerdere manieren in te vullen: je directe sociale kring, je werkomgeving, je familie, de maatschappij. Dit hoeft niet meteen te betekenen dat je daar (merkbaar) last van hebt. Maar is dat wel zo, dan is het van belang om te begrijpen wat anders-zijn, of door anderen als anders ervaren worden, voor jou betekent.

Hoe verschillende vormen van uitsluiting en discriminatie je klachten kunnen aanzetten bijvoorbeeld, erachter komen welke  (niet- heteronormatieve en/of monogame) relatievorm bij jou past, erkenning geven aan je genderidentiteit, of  het onderzoeken van andere vraagstukken buiten de normativiteit.