Wat is het verschil tussen coaching en vitaliteit?

Eigenlijk behandel ik in elke coaching ‘vitaliteit’ en benader ik vitaliteit altijd coachend. 

Vitaliteit gaat in mijn praktijk vooral over het inrichten van je leven naar jouw zin. Meer uit het leven halen door het nastreven van doelen en je leven daarmee richting te geven, ruimte maken voor wat je leuk vindt en waar je van geniet en keuzes maken die passen bij wat jij belangrijk vindt. 

Dat gaat allemaal niet zo makkelijk als het klinkt en daar help ik jou graag bij. Coaching betekent daarmee vooral dat ik je begeleid en ondersteun in zelfontwikkeling. Door te coachen help ik je bij het verkrijgen van inzichten (wat vind ik eigenlijk leuk/belangrijk/zinvol?) en het veranderen van je gedrag, om zo je zelfgekozen doelen te kunnen behalen.

Wat kost een sessie?

Worden sessies vergoed door mijn zorgverzekering?

Nee, op dit moment worden coachingstrajecten (nog) niet vergoed door zorgverzekeringen. Wel komt het vaak voor dat werkgevers hier budget voor hebben. Dit zogenoemde vitaliteitspotje of opleidingsbudget voor scholing en persoonlijke ontwikkeling wordt steeds vaker ingezet om werknemers ondersteuning te bieden. Vraag het na bij je werkgever of HR afdeling!

Ben je na ziekte aan het re-integreren via het UWV? Wellicht zijn er dan ook mogelijkheden, dit kun je navragen bij je arbo-arts.

Kan een sessie ook digitaal?

Ja, dat kan zeker! Coachings kunnen zowel telefonisch, via Zoom, bij jou thuis, al wandelend of op een andere plek plaatsvinden. Dit bespreken we altijd samen tijdens de intake, deze is telefonisch. Voorop staat waar jij de ruimte en veiligheid ervaart om in gesprek te gaan.

Geef jij ook voedingsadvies?

Als blijkt dat het bij jouw hulpvraag nodig is om ook je voedingspatroon onder de loep te nemen, dan wel. Je kunt ervan uitgaan dat we ons hierbij meer richten op intuïtief eten, het trainen van een goede communicatie met je lichaam (o.a. je honger- en verzadigingsgevoel, opmerken van fysieke signalen) en het functioneel inzetten van veranderingen in je eet en drinkgedrag. Geen diëten dus! Merk ik dat jij advies nodig hebt dat niet onder mijn expertise valt dan kan ik je doorverwijzen naar een diëtist.

Geef jij ook personal training?

Op dit moment geef ik via Rosa Opstelten coaching & vitaliteit geen personal training. Wel kunnen boksen, wandelen en andere fysieke oefeningen onderdeel zijn van een coachingstraject. Deze vormen van fysieke inspanning gebruiken we bijvoorbeeld als je het niet zo makkelijk vindt om te praten of als emotieregulatie-oefening.

Kan ik bij jou in behandeling met een onderliggende diagnose?

Tijdens de intake bespreken we samen wat jij nodig hebt en of ik met mijn aanbod bij deze hulpvraag pas. Vaak kan er een heleboel! Als ik tijdens de intake merk dat mijn expertise niet toereikend is, starten we geen traject. Wel kan ik je dan helpen zoeken naar een collega of hulpverlener die goed bij jou past. Heb je hier vooraf twijfels of vragen over? Stuur een mailtje via deze link, ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.

Moet ik altijd starten met één van de trainingen op de site, of mag ik ook losse sessies kopen?

Natuurlijk mag dat! De trainingen die op de website staan, bestaan uit 6 sessies die heel doelgericht zijn. Oftewel, je weet waar jouw behoefte ligt en daar gaan we aan werken. Als je niet weet waar je behoefte aan hebt maar wel de tijd wilt nemen om dit te onderzoeken, zou de ‘basics’ goed kunnen passen. Staat jouw hulpvraag er niet tussen of wil je maar af en toe in gesprek dan ben je van harte welkom om losse sessies te plannen.